Известие

Collapse
No announcement yet.

145 1.6 BOXER- ПРОБЛЕМИ!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 1.6 BOXER- ПРОБЛЕМИ!!!!!

Здравейте, отново! Бях писал тема за перките на радиатора! Този проблем го отстроних със смяна на нови датчици! Но от този проблем май се появихаи други- по- сериозни! Моля за вашето компетентно мнение! Купих си АЛФАТА 145 1.6 BOXER преди 2 години и си я карах с голям кеф ! Не съм правил кой знае какви ремонти- освен стандартните- масла, ремъци и т. н. и всичко си беше ОК! Сега забелязвам следните промени от известно време- може би от около 4-5 месеца: колата загуби мощност, сега е доста по- тромавичка, а по- конкретно забелязах повишено налягане в охладителната система( загуби ми се около 1.5 антифриз, капачката на казанчето жужи, при форсиране на двигателя се получават мехурчета в антифриза понякога), до сега не ми е горяла(бутала) грамче масло, а от 4-5 месеца насам долях 2 литра. На капачката за наливане на маслото обрах около половин шепичка пресечено масло, щеката иначе е чиста. Замервах компресията при студен двигател с развити свещи 9.5, а при загрят 7.0. Когато купих колата замервах при загрят двигател компресия 9.0-9.2! Питам се дали не съм прегрял двигателя без да забележа, макар че си следя редовно таблото още от преди 4-5 месецаи какъв ремонт да очаквам!
    ALFA 145 1.6 boxer

Този мотор трудно се прегрява но все пак си провери водната помпа Ако гори вода мотора трябва да пуши бяло а и щом толкова много ти е загубила може да не е през мотора защото щеше да се пресече маслото Кои маркучи ти надува всичките ли,пробвай с термометъра в казанчето и ако като е загряла в казанчето е по ниска темпоературата направо сменяй водна помпа,аз имах подобен проблем със страта кола и се оказа помпата
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

проблема беше от датчика за перките на радиатора-не сработва,а сащо и клеясали клеми на термостатчето горе
      ALFA 145 1.6 boxer

Comment

Working...
      X